FOTO. Omul care BAGĂ SPAIMA în „stăpânii” de pe Nistru

Valeriu Munteanu. Foto: fb.com/val.munteanu

Valeriu Munteanu. Foto: fb.com/val.munteanu

Aflat într-o vizită inopinată la lacul de acumulare Dubăsari de pe Nistru, ministrul în exercițiu al Mediului, Valeriu Munteanu, a descoperit sute de plase, întinse de braconieri. În pagina sa de Facebook, demnitarul scrie că a decis să inspecteze lacul după „o mulţime de sesizări și plângeri de la cetățeni, pescari amatori și ONG-uri”.

„Am descoperit acolo sute de plase, întinse de braconieri, care, culmea!, şi-au continuat activitatea şi după apariţia noastră, convinşi, probabil, că nu vor fi traşi la răspundere, fiind protejaţi, după cum chiar ei ne-au mărturisit ulterior, de inspectorii de la Serviciul Piscicol, cărora le achită regulat dijmă. După ce am ridicat şi tăiat câteva plase, unele de peste 400 de metri, am lăsat în grija inspectorilor de mediu, delegaţi special din aparatul central al Inspectoratului Ecologic, curăţarea Nistrului de plase şi documentarea cazurilor depistate”, scrie Valeriu Munteanu.

Potrivit ministrului în exercițiu al Mediului, în rezultatul descoperirii acestor fărădelegi, „vom avea mai multe demisii și demiteri”.

Valeriu Munteanu le-a mulțumit reprezentanţilor Federaţiei Naţionale de Pescuit Sportiv, „unicii care au ţinut piept până acum infractorilor de la Dubăsari, fiind deseori supuşi intimidărilor şi presiunilor din partea «stăpânilor» de pe Nistru”.

Săptămâna trecută, ministrul în exercițiu al Mediului a semnat Ordinul „Cu privire la pescuitul industrial / comercial pentru anul 2016”. În acest context, Valeriu Munteanu a declarat„pentru prima dată de la independență încoace, nu este permis pescuitul industrial și comercial pe întreg teritoriul R. Moldova, în obiectivele acvatice naturale”.

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.