Precondițiile PLDM, ping-pong între Lupu și Streleț. Ce urmează?

Valeriu Streleț și Marian Lupu. Colaj: moldpres.md

Valeriu Streleț și Marian Lupu. Colaj: moldpres.md

Reprezentanţii PDM, PLDM, PL şi PPEM vor avea miercuri, 2 decembrie, discuții comune în vederea constituirii unei noi majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderii PDM și PLDM, după ce s-au întâlnit în cadrul unei runde de consultări politice, prima după căderea Guvernului Streleț.

Liderul democrat, Marian Lupu, a criticat precondițiile înaintate de către liberal-democrați. La rândul său, liderul PLDM, Valeriu Streleț, a declarat că propunerile liberal-democraților nu sunt precondiții, dar obiective finale.

„În cadrul întrevederii am exprimat poziția PDM. Aceasta se bazează pe două aspecte importante, ca dialogul de fond să se producă fără condiții și precondiții. În acest context, am transmis un mesaj PLDM ca începând cu ziua de mâine să ne așezăm la discuții împreună cu PL şi deputații neafiliați din grupul Leancă. Noi considerăm că doar o înâlnire în format deplin va duce la discuţii serioase şi consistente”, a precizat Marian Lupu.

Streleț a ieșit mai rezervat de la consultări și a declarat că în această rundă de discuții nu s-a reușit atingerea unor obiective clare, iar multe întrebări ale conducerii PLDM față de PDM au rămas fără răspuns.

„Reprezentanţii PDM nu au oferit un răspuns clar faţă de subiectele anunţate public de PLDM. Urmează să discutăm în format deplin şi să reiterăm încă o dată obiectivele înaintate de liberal-democraţi. Sperăm ca mâine să obţinem răspunsuri clare”, a spus Valeriu Streleţ.

După discuţiile de azi cu PLDM, preşedintele PPEM, Iurie Leancă, a declarat că formaţiunea pe care o conduce şi liberal-democraţii au aceleași viziuni, însă divergenţe apar doar în ceea ce ţine de desemnarea unui premier neafiliat politic.

Tot azi, liberal-democraţii s-au întâlnit şi cu preşedintele PL, Mihai Ghimpu, care a specificat că cel mai important este faptul că dialogul între partidele proeuropene a început.

PLDM a iniţiat marți, 1 decembrie, discuţii şi consultări cu PDM, PL şi PPEM, ca urmare a deciziei de ieri a Consiliului Naţional Politic al liberal-democraţilor, unde membrii formaţiunii au decis ca PLDM să participe la negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.