VIDEO. Iurie Leancă sperie lumea cu venirea unei catastrofe

Iurie Leancă la Glodeni. Captură video: tvprim.md

Iurie Leancă la Glodeni. Captură video: tvprim.md

Instabilitatea politică din țară duce Moldova în incapacitate de plată. Declarația a fost făcută de către liderul PPEM, Iurie Leancă, în cadrul unei întâlniri recente cu un grup de locuitori din raionului Glodeni. Potrivit TVPrim, fostul premier a accentuat faptul că, în decursul unui an, R. Moldova a reușit să schimbe cinci premieri și acum este în căutarea celui de-al șaselea premier.

Potrivit lui Iurie Leancă, R. Moldova se află nu numai în criză politică și economică, dar și socială, iar instabilitatea politică din acest an a dus la sărăcirea oamenilor și mai mult.

„În condițiile actuale, cel puțin, ar fi trebuit să începem discuțiile. Putem să facem o altă majoritate, dar bazată pe alte principii, sau nu putem. Dar ca să vezi dacă poți sau nu poți, trebuie să te așezi la masa de discuții”, a spus fruntașul PPEM.

Potrivit lui Leancă, nu există guverne tehnocrate, toate guvernele sunt politice, iar în fruntea unui guvern trebuie să fie persoane care iau decizii, nu doar care trag de sfori.

În prezent, după cum a declarat liderul PPEM, citat de TVPrim, R. Moldova se află la început de catastrofă, ca urmare a instabilității politice. Leancă a trecut în revistă un șir de probleme grave ale R. Moldova: o mare parte din spitale nu mai primesc pacienți, întrucât nu mai au bani pentru medicamente; au fost oprite lucrările de construcție la gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, ce avea ca scop reducerea dependenței energetice a R. Moldova față de Rusia; Banca Mondială și Uniunea Europeană au înghețat orice suport bugetar pentru R. Moldova; în acest an nu s-au majorat salariile, iar banii rezervați pentru renovarea drumurilor au plecat la achitarea pensiilor, nemulțumirea oamenilor ajungând la 80 la sută etc.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Cert este faptul că ”afacerile” BEM și Aeroport poartă semnătura lui Leancă. Mai comentăm?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.