Deținuții îl întreabă pe Filat unde-i MILIARDUL. Popa deplânge confiscarea ceasurilor de la Voronin și Medvedev

Vlad Filat. Foto: Vladimir Polusatov / sputnik.md

Vlad Filat. Foto: Vladimir Polusatov / sputnik.md

Fostul premier Vlad Filat este amenințat și înjurat de către deținuții din Penitenciarul 13 din Chișinău. „Dați miliardul înapoi!”, îi cer deținuții lui Filat, arestat preventiv pentru corupție pasivă și trafic de influență. Despre asta a relatat apărătorul lui Filat, Igor Popa, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Domnul Filat primește diferite mesaje atât în formă scrisă, cât și în formă verbală de la deținuți, prin care este umilit și amenințat. Cuvintele sunt necenzurate”, a declarat Popa.

Cât despre filmuleţul pornografic în care ar apărea Vlad Filat în compania unei domnişoare blonde, pe nume Olga Roman, apărătorul a declarat că autenticitatea acestor imagini au fost contestată, fără a oferi detalii. În acest context, Popa a subliniat faptul că difuzarea unor astfel de imagini este o încălcare gravă a dreptului la viaţa privată, exprimându-și speranța că autorii vor fi traşi la răspundere.

Referindu-se la probele confiscate de către procurori în cadrul perchezițiilor de la domiciliile lui Vlad Filat şi din alte locaţii, Igor Popa a declarat că niciun obiect dintre cele „ridicate” nu figurează ca probă în dosar. Mai mult, acesta deplânge faptul că procurorii i-au ridicat chiar și ceasurile dăruite lui Filat de către liderul comunist Vladimir Voronin și premierul rus Dmitri Medvedev.

„Bani nu au fost găsiți. Faptul că aceste carduri de memorie au fost întoarse demonstrează că perchezițiile au avut loc cu multe abuzuri. Printre ceasurile confiscate este unul dăruit de premierul rus Dmitri Medvedev, altul – dăruit de Vladimir Voronin. Domnul Filat, la zile de naștere, primea multe cadouri. Noi nu considerăm drept probe cele colectate. S-au comis multe abateri”, mai spune avocatul.

Popa susține că, în ultimul timp, Vlad Filat este foarte demoralizat și intenționează chiar să-și scrie testamentul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.