Filat, însetat de răzbunare. Interesul ascuns al acestuia

Vlad Filat. Foto: Igor Vzorov / sputnik.md

Vlad Filat. Foto: Igor Vzorov / sputnik.md

Audierile de miercuri, 2 decembrie, din Parlament a mai multor funcționari în privința fraudelor bancare au scopul de a crea premise pentru scoaterea lui Vlad Filat din detenție. Acest fapt îl sugerează și mesajul pe care l-a transmis Filat subalternilor săi din PLDM, în care acesta le cere să treacă în opoziție, dacă nu obțin ceea ce-și dorește.

Se pare că scopul personal al lui Filat, pus pe umerii PLDM, de la aceste audieri este să obțină demiterea directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, și a procurorului general, Corneliu Gurin, ei fiind șefii instituțiilor care instrumentează dosarul în care fostul premier este acuzat de estorcare de mită în sumă de 250 de milioane de dolari și trafic de influență, acte de corupție ce au rezultat cu fraudele din sistemul bancar și furtul miliardului.

„PLDM ar trebui să pună condiții clare de scoatere a statului din captivitate. Condițiile trebuie să se refere la separarea puterii în stat și construirea unui stat de drept, scoaterea instituțiilor de drept din captivitate. Dacă nu se reușește obținerea acestor lucruri, mai bine să treacă în opoziție”, a fost mesajul transmis de Filat, prin intermediul avocatului său Igor Popa, în cadrul unei emisiuni de la N4, afiliat PLDM. Despre aceasta scrie și o altă instituție de presă apropiată PLDM – Ziarul Național.

Așadar, se pare că pe Filat nu-l interesează formarea unei majorități parlamentare stabile și a unui Guvern care să scoată țara din criză, ci interesele personale: demiterea funcționarilor care, prin acțiunile instituțiilor pe care le conduc, l-au întemnițat pe Filat.

Potrivit mai multor analiști politici, anume din această cauză  liberal-democrații și-au revizuit decizia de a nu participa la negocierile pentru formarea unui nou Guvern. Astfel, în condițiile când PLDM pornește la negocieri cu un scop clar, care nu va fi susținut de niciun partid parlamentar, este puțin probabil să se poată ajunge la un compromis și la posibilitatea formării unei noi alianțe de guvernare. În context, mai mulți analiști politici au îndemnat PLDM să nu se mai conducă doar de interesele lui Filat, ci de ale țării.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

  1. „…în care fostul premier este acuzat de estorcare de mită în sumă de 250 de milioane de dolari și trafic de influență, acte de corupție ce au rezultat cu fraudele din sistemul bancar și furtul miliardului.” – DA CE A ZIS GURIN LA 15 OCTOMBRIE ÎN PARLAMENT. CHIAR AŞA DE UITUCI SUNTEŢI? ORI INTERESUL POARTĂ FESUL…???

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.