Premierul britanic: Nu mai spuneți Statul Islamic, ci Daesh

David Cameron. Foto: independent.co.uk

David Cameron. Foto: independent.co.uk

Premierul britanic David Cameron și-a anunțat miercuri decizia de a desemna gruparea jihadistă Statul Islamic exclusiv cu acronimul în limba arabă „Daesh”, pentru a scoate în evidență lipsa de legitimitate a acestei organizații, relatează Agerpres, cu referire la AFP.

Această grupare „nu este nici o emanație a islamului, nici un stat”, a subliniat Cameron în fața Camerei Comunelor, cu prilejul dezbaterilor referitoare la o intervenție militară britanică în Siria împotriva Statului Islamic.

Gruparea este denumită în limba engleză Islamic state (IS), ISIL (Islamic state of Iraq and the Levant) sau ISIS (Islamic state of Iraq and Sham).

„Cred că este timpul să ne alăturăm aliaților noștri Franța, Liga Arabă și alți membri ai comunității internaționale, folosind, cât de des posibil, termenul de «Daesh» în locul celui de «ISIL»”, a arătat premierul britanic.

De altfel, unul din conturile de Twitter ale guvernului britanic, denumit până acum „UK Against ISIL” a fost rebotezat „UK Against Daesh”, chiar în momentul în care David Cameron făcea anunțul respectiv.

Deși termenul „Daesh” este acronimul în limba arabă pentru ISIL (Statul Islamic în Irak și în Levant), se pare că el nu este bine văzut de către jihadiști, pentru că, atunci când este pronunțat, nu se aude cuvântul „islamic”.

În plus, adepți și membri ai grupării utilizează în limba engleză acronimul ISIS pentru a se descrie, încă un motiv pentru premierul britanic de a nu mai folosi acest apelativ, notează sursa citată.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.