Protestele de la Chișinău i-au lăsat pe moldoveni fără 10 milioane de lei

Oleg Balan. Foto: mai.gov.md

Oleg Balan. Foto: mai.gov.md

Ministrul în exercițiu de Interne, Oleg Balan, a anunțat în ședința de azi a Guvernului că protestele din centrul Chişinăului au costat 10 milioane de lei, autorităţile fiind nevoite să facă rectificări la Bugetul de Stat.

„Poliţia a intrat în alertă de pe 6 septembrie, la fel este şi acum. O mulţime de poliţişti sunt angajaţi în menţinearea ordinii publice. La rectificarea bugetului s-a solicitat suma de 10 milioane de lei pentru a stimula angajaţii şi plata orelor suplimentare. Din suma respectivă au fost distribuite în următorul fel: 8,375 milioane au fost distribuite Inspectoratului General de Poliţie, dintre care, de fapt, deja au fost achitate 1,653 milioane de lei pentru orele suplimentare pentru luna septembrie”, a declarat Balan, citat de Publika.md.

Potrivit oficialuliu, Ministerul de Interne a fost nevoit să încheie contracte cu Întreprinderea Municipală de Transport, pentru că nu dispune de transport. În ultimele trei luni, au fost cheltuiți 30 de mii de lei pentru a transporta poliţiştii și carabinierii la locurile destinate.

La începutul lunii septembrie, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” şi-a instalat zeci de corturi in Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa clădirii Guvernului. Ulterior, şi mebrii PSRM şi ai PPPN şi-au instalat corturi în faţa Parlamentului şi a ministerului Agriculturii.

După cum a declarat astăzi ministrul în exercițiu de Interne, zece protestatari dorm, în total, noaptea în corturile instalate în centrul Chişinăului. „Trei la Parlament, trei în PMAN şi patru la Ministerul Agriculturii”, a precizat Balan, menţionând că manifestanţii sunt supravegheați în fiecare noapte de circa 50 de polițiști.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.