Candu despre directorii ANRE: Probabil merită să plece

Andrian Candu. Foto: politics.md

Andrian Candu. Foto: politics.md

Parlamentul a anulat astăzi hotărârea din 2013 prin care i-a desemnat în funcţii pe directorii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). După ședință, președintele Legislativului, Andrian Candu, a declarat că este pusă la îndoială activitatea ANRE în legătură cu stabilirea tarifelor și că se va adresa Curţii Constituţionale, „pentru a evita acele efecte juridice care s-ar putea genera în urma acestei hotărâri anulate”.

Potrivit lui Candu, activitatea regulatorului ANRE şi, în general, a pieţei de energetică „trebuie să treacă printr-o revizuire completă şi printr-o reformare”. Mai mult, Candu a declarat că „probabil directorii actuali merită să plece”.

„La nivel de ţară există o nemulţumire a tot ceea ce înseamnă tarife, atât la electricitate, la curentul electric, cât şi la gaze. Eu personal m-am exprimat de mai multe ori că pun la îndoială atât metodologia, cât şi capacităţile, nu neapărat profesionale, dar de organizare a lucrului în ANRE şi a activităţii ANRE-ului în general, legată anume de stabilirea tarifelor”, a declarat speakerul.

Proiectul de hotărâre a fost propus de un grup de deputați socialiști. Pentru au votat 50 de aleși ai poporului din toate fracțiunile parlamentare. Decizia a fost luată imediat după audierea rapoartelor viceministrului Economiei, Valeriu Triboi, şi a directorului general ANRE, Sergiu Ciobanu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.