Corneliu Gurin: Depozițiile lui Ilan Shor s-au confirmat

Corneliu Gurin. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

Corneliu Gurin. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

Depozițiile lui Ilan Shor în privința implicării fostului premier Vlad Filat în furtul banilor din sistemul bancar au fost confirmate. Despre asta a anunțat procurorul general Corneliu Gurin în cadrul ședinței speciale de ieri a Parlamentului.

„S-a confirmat la această etapă exercitarea influenței pentru asigurarea emisiei suplimentare de acțiuni la BEM și pentru neparticiparea statului la această emisie. De asemenea, s-a confirmat încercarea de a acorda titlul de consul onorific domnului Shor, precum și obținerea unor bunuri cadouri și beneficii. S-au confirmat transferuri de sume către companii ai căror beneficiari a fost de facto ex-premierul Vlad Filat și apropiații acestuia. Suma se ridică la peste 176 de milioane de dolari”, a declarat Corneliu Gurin.

Mai mult decât atât, Procurorul General a declarat că banii au fost acordaţi nu din buzunarul lui Ilan Shor, ci din cele trei bănci delapidate, implicate „în furtul miliardului”. Potrivit lui Corneliu Gurin, sumele transferurilor depășesc 176 milioane de dolari, aceasta „fiind o sumă prealabilă, dar poate fi şi mai mare”.

Potrivit directorului CNA, Viorel Chetraru, în baza informațiilor despre furturile din sistemul bancar, au fost întocmite 44 de dosare penale, 20 dintre care au fost transmise în instanță.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.