Cum sunt avertizați oamenii din Vulcănești despre calitatea apei din fântâni

Foto: publika.md

Foto: publika.md

Primăria oraşului Vulcăneşti a anunţat că în această săptămână pe fântânile de mină, situate pe principalele străzi ale localităţii, vor fi aplicate plăcuțe speciale cu informații privind componenţa chimică şi gradul de utilitate a apei pentru consum.

„Unii indici depăşesc de patru ori normele admise. Tăbliţele trebuie fixate pe fântâni ca cetățenii să ştie ce fel de apă consumă”, a declarat primarul oraşului Vulcăneşti, Victor Petrioglu, citat de Moldpres și Gagauzinfo.md.

Deocamdată au fost pregătite plăcuțe cu texte pentru opt fântâni de pe străzile centrale din Vulcăneşti. Tăblițele includ următoarele note: apă potabilă, apă potabilă doar după fierbere şi apă ce nu poate fi folosită pentru consum.

Informaţia este în limbile română, rusă şi găgăuză, datele fiind prezentate în baza probelor de apă prelevate în luna septembrie.

Analiza apei şi tăbliţele au fost efectuate în cadrul proiectului „Consolidarea acţiunilor între ONG şi autorităţile publice locale cu implicarea societăţii civile în scopul protecţiei resurselor şi calităţii apei potabile în stepa Bugeacului”. Programul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.