Primăria Chișinău îi ia cu binișorul pe oamenii Platformei DA

Corturile Platformei DA în PMAN. Foto: politics.md

Corturile Platformei DA în PMAN. Foto: politics.md

Primăria municipiului Chişinău a solicitat întreruperea manifestaţiilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe perioada sărbătorilor de iarnă. Într-un demers adresat organizatorilor protestelor din Piaţă, primarul Dorin Chirtoacă propune suspendarea acţiunilor din centrul Chişinăului pentru perioada 1 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016.

Conform unui comunicat al Primăriei, citat de IPN, administraţia publică locală nu-şi doreşte o dispută cu organizatorii protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar dacă legea acordă prioritate autorităţilor publice la desfăşurarea manifestărilor oficiale. Din acest motiv, evenimentele din data de 1 decembrie, inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea iluminatului de sărbătoare, au fost organizate în Scuarul Catedralei.

Totodată, unii agenţi economici solicită autorizarea organizării unui patinoar în centrul oraşului, precum şi instalarea unor elemente de joacă pentru copii, pe perioada sărbătorilor de iarnă.

„Sărbătorile de iarnă sunt aşteptate cu mare entuziasm de toată lumea, iar autorităţile publice locale îşi doresc crearea unei atmosfere feerice în Chişinău, pentru a aduce bucurie în sufletele tuturor”, se menţionează în adresarea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Edilul capitalei mai menţionează că Primăria ar putea desfăşura în continuare manifestaţiile de iarnă în zona de lângă Arcul de Triumf, însă consideră că organizarea acţiunilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale ar asigura crearea unei adevărate atmosfere de sărbătoare locuitorilor municipiului.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Liderii Platformei DA au ignorat solicitarea lui Dorin Chirtoacă | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.