Vlad Filat va fi nevoit să se resemneze

Vlad Filat. Foto: Vladimir Polusatov / sputnik.md

Vlad Filat. Foto: Vladimir Polusatov / sputnik.md

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Ion Guzun, consilier la Centrul de Resurse Juridice, a menţionat că e destul de motivat ca orice persoană care vine din condiţii bune în condiţii foarte proaste din Penitenciarul 13 să solicite condiții mai bune. Însă administraţia penitenciarului nu poate să facă asta din simplu motiv că nu există încăperi, cu unele excepţii.

Expertul s-a referit, în acest context, la situația fostului premier Vlad Filat, care se plânge prin avocatul său de rele tratamente în Penitenciarul 13 din Chișinău, unde este deținut cu arest preventiv pentru corupție pasivă și trafic de influență.

Potrivit consilierului Ion Guzun, condiţii mai bune nu pot fi asigurate doar unor persoane, pentru că Penitenciarul 13 este supraaglomerat, iar condiţiile sunt foarte proaste cu excepţia a două-trei celule.

Consilierul a mai spus că, indiferent dacă este vorba despre o persoană de demnitate publică sau nu, condiţiile de detenţie din Penitenciarul 13 pot fi tratate sau considerate ca rele tratamente. În pofida acestui fapt, administraţia penitenciarului trebuie să reacţioneze prompt pentru protejarea vieţii şi integrităţii persoanei, susține Ion Guzun.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.