Apelul strigător la cer al deputaților din primul Parlament

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Reprezentanții Asociației Obștești „Parlamentul-90” și-au exprimat nemulțumirea faţă de situaţia social-politică din R. Moldova și au înaintat mai multe revendicări actualului legislativ.

În cadrul unei conferințe de astăzi, deputaţii Parlamentului anilor ’90 au anunțat că au adoptat o rezoluţie pe care au înaintat-o actualilor guvernanți.

„Situația din R. Moldova din proastă a devenit chiar dezastruoasă. De aceea, noi cerem modificarea Constituției privind alegerea președintelui ţării prin vot direct de către cetățeni, atribuirea unor funcții suplimentare ce ar asigura balanța puterilor în stat, precum şi ridicarea imunității parlamentare, cu excepția declarațiilor politice”, a declarat  secretarul Asociaţiei Obşteşti „Parlamentul-90”, Nicolae Misail, citat de Moldpres.

Printre solicitările prezentate în rezoluție se mai numără: eliberarea din funcție a conducătorilor instituțiilor de stat care au fost obligate să monitorizeze legalitatea și buna funcționare a sistemului bancar, precum şi elaborarea unui plan de acțiuni privind returnarea miliardelor furate cu persoane responsabile și termeni concreți.

Potrivit Moldpres, reprezentanţii Asociației Obșteşti „Parlamentul-90” consideră că în momentul de față R. Moldova are nevoie ca niciodată de stabilitate politică și economică, de ordine, disciplină și responsabilitate.

„Ne adresăm către reprezentanții societăți civile, către toți cetățenii, să nu rămână indiferenți față de ceea ce se întâmplă în ţară, să dea dovadă de activism civic în limitele legale, a normelor morale și bunului-simț. Parteneri externi ai R. Moldova să susțină în continuare cursul european al ţării, lipsind totodată de sprijin politic guvernanții și liderii politici care au discreditat ideea europeană”, a mai adăugat secretarul Asociaţiei Obşteşti „Parlamentul-90”, Nicolae Misail.

Asociaţia Obştească „Parlamentul-90” a fost fondată în anul 2001, din aceasta fac parte circa 150 de deputaţi ai primului legislativ ales în mod democratic.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.