Femeile din Ucraina şi Moldova, împreună pentru pace şi egalitate de gen

Foto: ipn.md

Foto: ipn.md

Un acord de colaborare şi prietenie au semnat Asociaţia Femeilor din Ucraina (AFU) și Asociaţia Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM). Semnarea a avut loc la încheierea vizitei de lucru de trei zile, efectuată la Chişinău de un grup de 37 de doamne, reprezentând toate regiunile Ucrainei, inclusiv cele afectate de război, notează IPN.

Doamnele din Ucraina şi-au propus să facă un schimb de experienţă cu organizaţiile de femei din Moldova în vederea preluării inițiativelor și bunelor practici, atât în domeniul pacificării, cât și în dezvoltarea societății civile. Împreună cu colegele de la AFAM au participat la forumul „Rolul femeii în procesul de pacificare”, unde a fost oferită posibilitatea de a afla unele aspecte vizând experiența Republicii Moldova în reducerea impactului conflictului transnistrean. De asemenea, pe parcursul dezbaterilor au fost abordate subiecte importante, precum ar fi egalitatea de gen, promovarea participării femeilor în viața publică. La forum au fost prezenți reprezentanți ai societății civile din Moldova, funcționari publici,deputați.

Pe parcursul vizitei, femeile din Ucraina au luat cunoștință de brandul industriei textile Moldova – „Din Inimă”, și de cel turistic de țară –„Pomul vieții”, au vizionat mici prezentări de modă.

„Suntem impresionate de asemenea exemple de consolidare a producătorilor de mărfuri și servicii din Moldova sub același brand”, au menționat ele.

La despărțire, membrele Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova au lansat inițiativa de a aduna cadouri de Crăciun pentru copii refugiați din zonele afectate de război din Ucraina.

Vizita Asociației Femeilor din Ucraina s-a desfășurat în cadrul programului „Procesul de pacificare în Ucraina, finanțat de Organizația canadiană Stabilization Support Services (SSS) și susținut de Ambasada Marii Britanii în Ucraina.

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.