Gala Moldova Eco-Energetică: 20 de iniţiative de succes, premiate

Pirkka Tapiola oferind un premiu. Foto: moldpres.md

Pirkka Tapiola înmânând un premiu. Foto: moldpres.md

20 de iniţiative de succes în utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi eficienţei energetice au fost premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, ediţia 2015, care a avut loc vineri seara, 4 decembrie, la Chișinău.

„Interesul antreprenorilor pentru afaceri performante și inovative în domeniul regenerabilelor este în creștere. Din 2012, de când a fost lansată Competiţia Moldova Eco-Energetică, şi până în prezent, au fost depuse 200 de proiecte de eficiență energetică și surse de energie regenerabilă dintre care 65 au ajuns să fie premiate”, a declarat Stephane Bride, vicepremier, ministru în exercițiu al Economiei, citat de Moldpres.

La concursul din acest an au depus 76 de dosare persoane fizice, instituţii publice, companii private, mass-media şi ONG-uri, precizează Ina Prisăcaru-Zglavuţă, specialist în comunicare şi mass-media, Proiectul Energie și Biomasă al PNUD. Printre câștigătorii competiției se numără instituții publice, persoane fizice, întreprinderi, ONG-uri.

„Tot efortul pe care îl depunem împreună în sectorul energetic pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor Republicii Moldova poate da roade şi fi unul de succes doar o dată cu angajamentul tuturor actorilor: al consumatorilor ce doresc să îşi eficientizeze consumul de energie, dar şi al antreprenorilor, care vin cu idei şi iniţiative în sprijinul acestui proces”, a menționat Pirkka Tapiola, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Moldova Eco-Energetică este cel mai mare concurs de premiere a iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Gala Moldova Eco-Energetică culminează seria de evenimente organizate în cadrul Săptămânii Eco-Energetice.

„Adevăratele reforme se produc atunci când oamenii, sectorul privat şi societatea civilă lansează iniţiative ce vin să completeze eforturile Guvernului de a reforma sectorul energetic. Istoriile de succes pe care le premiem reprezintă o dovadă impresionantă a acestor eforturi comune”, susține Dafina Gercheva, coordonatoarea rezidentă ONU şi reprezentanta permanentă PNUD.

Moldova Eco-Energetică este organizată de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă din Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi  implementat de PNUD Moldova.

Reclame


Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.