Probabilitatea guvernării PDM-PLDM-PL-PPEM, foarte înaltă

Sergiu Ostaf. Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

Sergiu Ostaf. Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

Probabilitatea instaurării unui Guvern cu participarea PDM, PLDM, PL şi a grupului Leancă este foarte înaltă. Declaraţia a fost făcută de către Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO), în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul Realitatea TV.

„Eu cred că va fi instaurat un guvern cu participarea PLDM. Negocierile se tergiversează din cauza că fiecare partid încearcă să maximalizeze aportul său, pentru a-şi promova interesele în viitorul executiv”, a opinat Ostaf, citat de IPN.

Potrivit lui Ostaf, niciunul din liderii celor patru partide nu îşi doreşte alegeri anticipate. „Sondajele arată că cele mai multe sufragii le va obţine formaţiunea politică a lui Renato Usatîi, iar viitoarea guvernare va fi una de stânga şi de orientare prorusă. Nu este exclus că PPEM să câştige vreo 15 mandate, dar oricum va trebui să treacă în opoziţie. Cred că Iurie Leancă conştientizează că e mai bine să aibă trei mandate, dar să participe la guvernare şi să facă ceva, decât să stea cu 15 mandate în opoziţie”, a spus Ostaf.

Sergiu Ostaf crede că cel mai probabil va fi desemnat un premier politic şi nu unul tehnocrat, după cum solicită PLDM. „Nu este exclus ca sarcina privind desemnarea candidaturii pentru funcţia de  prim-ministru să fie delegată PDM. Un premier tehnocrat va avea dureri de inimă când va vedea ce se face în sistemul energetic, în justiţie, sfera socială etc.”, a declarat Ostaf.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.