Vinuri cu indicații geografice protejate vor fi produse în R. Moldova

Foto: fermierul.md

Foto: fermierul.md

Vinificatorii din R. Moldova se vor înarma cu experiența colegilor din Austria, Italia și România pentru fabricarea produselor vitivinicole cu indicații geografice protejate. Despre aceasta a declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Dumitru Munteanu.

Vorbind vineri, în cadrul seminarului de diseminarea a bunurilor practici din țările UE, Munteanu a amintit că vinificatorii trebuie să dispună de asemenea producție până la sfârșitul anului.

„Oficiul a considerat necesar de a organiza încă odată seminarul pentru a familiariza vinificatorii cu importanța și necesitatea acestui sistem de producere, care va contribui la generarea valorii adăugate a produselor realizate”, a menționat directorul ONVV, citat de Infotag.

Directorul Proiectului de competitivitate al USAID, Diana Lazăr, a spus că proiectul își propune să promoveze implementarea sistemului calității și creșterea valorii adăugate.

„Scopul proiectului este de a ajuta producătorii din Moldova să devină mai competitivi pe piețele din Europa, deoarece Moldova s-a plasat de locul 82 din 144 din indexul global la acest capitol. Proiectul este orientat spre creșterea productivității și îmbunătățirea calității, dezvoltarea parteneriatelor de afaceri pentru a spori vânzările și dialogul public-privat. Proiectul va dura cinci ani, având un buget de 21,8 milioane USD, din care 5 milioane USD sunt grant”, a menționat Diana Lazăr.

Potrivit spuselor sale, vinificatorii care doresc să producă vinuri de calitate și să-l exporte pe piețe europene și din occident vor beneficia, în cadrul proiectului, de ajutorul experților străini, de servicii de laborator, analiză a calității vinurilor și vor putea participa la traininguri.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.