Negocieri sterile la Parlament. Partidele nu pot împărți puterea

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

PL şi PDM sunt gata să anunţe un nou Guvern până la sfârşitul săptămânii viitoare, însă așteaptă decizia liberal-democraţilor, care sunt încorsetaţi de Consiliul Naţional Politic al PLDM. Declaraţiile au fost făcute aseară, la Parlament, după încă o rundă de negocieri în vederea creării unui nou Guvern.

„Suntem deschiși și nu avem motive ca să blocăm discuțiile. Vrem să avem un Guvern cât se poate de repede. Până la Anul Nou”, a spus președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, citat de Publika.md.

PL este gata să voteze un nou Guvern săptămâna viitoare, în timp ce PLDM amână să ia decizii în acest sens până la o nouă ședință a Consiliului Național Politic al partidului.

„Trebuie să avem negocieri rapide, fulger pentru crearea unui nou Guvern. Noi suntem gata să ajutăm Republica Moldova să iasă cât mai repede din această situație complicată, dar să nu existe pur și simplu declarații”, a declarat vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu.

„Am rugat să ne mai întâlnim încă o dată ca în perspectiva Consiliului Politic să ne ducem și cu răspunsuri, nu doar cu întrebări. Înainte de Consiliu, noi trimitem în teritorii rezumatele situației politice curente, ca să convoace birourile locale. Eu cred vă va fi în prima jumătate a săptămânii care vine”, a afirmat președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ.

PLDM continuă să insiste pe numirea unui premier tehnocrat. Totodată, Streleț a spus că nu exclude varianta ca PLDM să intre în opoziție. Parlamentarul democrat Sergiu Sârbu susține că PLDM are un număr insuficient de mandate pentru a propune un nou premier, iar slăbirea partidului i-a făcut să insiste pe un prim-ministru apolitic.

Negocierile pentru crearea unui nou Guvern au început în data de 30 octombrie. La discuţii au participat reprezentanţii PDM, PL şi PPEM. Săptămâna aceasta, şi liberal-democraţii şi-au arătat disponibilitatea de a participa la discuţii, dar numai după îndeplinirea unor precondiţii.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.