Cei care trebuie să stea lângă „al vostru” Vlad Filat să întoarcă miliardul furat

Marin Basarab. Foto: rasputin.md

Marin Basarab. Foto: rasputin.md

Într-un editorial publicat în Timpul, Marin Basarab scrie că miliardul de euro furat din sistemul bancar al R. Moldova ar însemna 280 de euro per căciulă de moldovean. Autorul propune ca acești bani să fie întorși de politicieni, judecători, „criminali cu epoleți” și oligarhi, nu de cetățenii de rând.

„Dacă e să împărţim această sumă la numărul de locuitori din Republica Moldova ar ieşi câte aproximativ 280 de euro per căciulă de moldovean. Fiecare moldovean, de la mic la mare, de la sărac la bogat, de la şomer la muncitor, datorează statului câte aproximativ 280 de euro. Asta e consecinţa miliardului furat”, scrie editorialistul.

„Pentru un bulbuc din Parlament, sau vreun judecător corupt, 280 de euro sunt o nimica toată, o seară într-un restaurant sau club îl costă mai mult. Pentru un învățător – 280 de euro înseamnă salariul pe 2-3 luni, pentru un pensionar înseamnă pensia pe 1 an sau chiar 2. Aşa că nu, fraţilor! Ia mai returnaţi voi datoria. Ia mai tăiaţi din salariile şi premiile judecătorilor care se ocupă cu orice în afară de justiţie; ia mai luaţi de la criminalii cu epoleţi care se plimbă pe merţane şi ghidează crima organizată din ţară; ia mai luaţi de la oligarhii cu 5 maşini şi castele de lux; ia mai scuturaţi-i pe cei implicaţi în furtul miliardului şi aşezaţi-i la răcoare lângă al vostru Vlad Filat”, mai scrie Marin Basarab.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.