Consilierii socialiști din CMC își acuză colegii care se declară proeuropeni

Foto: arena.md

Foto: arena.md

Un grup de consilierii ai PSRM îşi acuză colegii din Consiliul municipal Chişinău, care se declară proeuropeni, că nu examinează la şedinţe adevăratele probleme ale oraşului, dar îşi fac interesele, votând la pachet proiecte de decizii dubioase. Mai mult ca atât socialiştii susţin că de fiecare dată ordinea de zi a şedinţei este publicată doar cu câteva zile înainte de şedinţă, iar în aceste condiţii este imposibil să reuşeşti să examineze fiecare chestiune.

Consilierii socialiştii afirmă că publicarea ordinii de zi a CMC cu doar câteva zile înainte de şedinţă se face intenţionat. În aceste condiţii consilierii PSRM anunţă că vor analiza minuţios toate chestiunile funciare şi cele cu privire la darea în arendă a terenurilor publice şi în caz de necesitate se vor deplasa şi la faţa locului pentru se vedea care este situaţia reală.

Potrivit lor, consilierii pro-europeni continuă să voteze la pachet un şir de chestiuni care sunt în defavoarea oraşului. Printre acestea sunt şi alocările ilegale de teren, unde ulterior apar tot felul de construcţii ilegale. Totodată, aceştia refuză să susţină iniţiative bine-intenţionate, pentru că nu ar avea interese. Socialiştii au mai spus că vor insista pe moratoriul asupra construcţiilor din oraş.

Aleşii locali din PSRM mai spun că nu au acces la actele cu privire la licitaţii şi la un şir de proiecte care sunt în desfăşurare, pe motiv că responsabilii din direcţiile abilitate refuză să le prezinte, pentru a muşamaliza ilegalităţile pe care le comit.

Consiliul municipal Chişinău se întruneşte în şedinţă joi, 10 decembrie.

IPNCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.