Liderii Platformei DA au ignorat solicitarea lui Dorin Chirtoacă

Foto: protv.md

Foto: protv.md

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a refuzat să sisteze protestele pe timpul sărbătorilor de iarnă. Despre aceasta a declarat, pentru Infotag, Alexandru Slusari, unul din liderii protestelor.

„Noi înțelegem că pentru cineva sărbătorile de iarnă sunt importante. Dar oamenii acum nu au chef de sărbătoare. Ei au început să primească facturile la energia electrică și gaze potrivit tarifelor noi, astfel oamenii sunt îngroziți de tot ceea ce se întâmplă. Oamenilor le este mai important să fie satisfăcute cerințele lor decât să danseze în Piața Marii Adunări Naţionale (PMAN)”, a spus Alexandru Slusari.

Recent, Primăria municipiului Chișinău a solicitat să fie întrerupte manifestațiile din PMAN în perioada sărbătorilor de iarnă. Primarul Dorin Chirtoacă a propus suspendarea acţiunilor din centrul Chişinăului pentru perioada 1 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016. Edilul a menționat că legea acordă prioritate organelor de stat în timpul evenimentelor oficiale.

„În ciuda acestui fapt, inaugurarea Pomului de Crăciun și aprinderea luminițelor festive a avut loc la 1 decembrie în Scuarul Catedralei. Autoritățile locale nu doresc să se certe cu organizatorii protestului, dar ar fi bine în această perioadă să elibereze PMAN, unde oamenii s-au obișnuit să vină în timpul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou”, a menționat Chirtoacă.

Acțiunile de protest ale Platformei DA au început la 6 septembrie. Inițial, în PMAN au fost amplasate aproximativ 400 de corturi, în care dormeau de la 50 la 100 de persoane. După ce s-a lăsat frigul, în ultimele săptămâni, în orășelele de corturi, din PMAN și din fața Parlamentului, rămân să înnopteze circa 10 persoane. Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, a prezentat în Guvern datele poliției, potrivit cărora în această săptămână în orășelele de corturi au rămas pe noapte trei-cinci persoane.

Actualmente, în „Orașul Demnității și Adevărului” din PMAN au rămas aproximativ 10 corturi mari, iar cele mici au fost demontate. Cu toate acestea, întreg teritoriul PMAN este încă îngrădit.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.