Scenariile PDM-ului și boala lui Renato Usatîi

Silviu Tănase. Foto: fb.com/silviu.tanase

Silviu Tănase. Foto: fb.com/silviu.tanase

După cinci săptămâni de la demiterea lui Valeriu Streleț din funcția de premier al R. Moldova, negocierile stagnează „în jurul unor dezbateri sterile”, scrie Silviu Tănase în Timpul, referindu-se la disputa dintre partidele proeuropene în jurul întrebării retorice a lui Štefan Füle despre ce înseamnă un Guvern proeuropean.

Potrivit lui Silviu Tănase, atât poziția PLDM, care cere scoaterea instituțiilor de drept și a justiției de sub subordonarea partinică și oligarhică, cât și poziția PDM, care „joacă la mai multe capete”, stârnește foarte multe întrebări. Pentru PL, „votanții sunt întotdeauna de vină, iar liderii de partid nu poartă absolut niciuna”.

Editorialistul scrie că dacă negocierile cu PLDM vor eșua, PDM este pregătit (mediatic și financiar) să meargă în campanie electorală.

„Există cel puțin două indicii care arată că PDM este gata de o campanie electorală. În primul rând, adversarul politic numărul unu, Vlad Filat, este în continuare reținut în dosarul BEM și, din tonul disperat al scrisorilor trimise din Penitenciarul 13, se pare că luminița de la capătul tunelului nu se vede. În al doilea rând, săptămâna trecută, în nordul țării au avut loc descinderi și au fost reținute mai multe persoane, care ar fi intenționat să destabilizeze situația din jurul orașului Bălți, ulterior în Găgăuzia. Toate aceste rețineri au avut loc după ce Renato Usatîi a căpătat o boală, care nu poate fi tratată în R. Moldova”, susține Silviu Tănase.

Potrivit editorialistului de la Timpul, „sistemul politic actual este incapabil să guverneze în interesele cetățenilor”. Totuși, „alegerile anticipate nu sunt în sine o soluție, pentru că, sistemul are prea multe de pierdut, dacă este distrus, și, prin orice metodă și indiferent de cost, va face tot pentru a câștiga și următoarele alegeri (anticipate sau la termen)”.

„Adevăratul test, pentru un partid sau platformă, care pretinde că este proeuropeană, este atitudinea față de România și reunificarea celor două state românești. Toți care pică acest test, sunt în esență antieuropeni și acționează direct împotriva intereselor majorității populației acestui stat”, conchide Silviu Tănase.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.