Activiștii Platformei DA sunt FILAȚI

Foto: Evgheni lachi / ipn.md

Foto: Evgheni lachi / ipn.md

Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale şi ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” susţin că angajaţii instituţiilor de drept întreprind tot felul de acţiuni de intimidare a participanţilor la acţiunile populare de protest. Liderii protestatarilor afirmă că activiştii sunt filaţi, convorbirile telefonice le sunt interceptate. Ba mai mult, au fost intentate şi dosare penale în care aceştia sunt vizaţi.

Preşedintele Consiliului, Andrei Năstase, a declarat marţi, 8 decembrie, la o conferinţă de presă la IPN, că au aflat din surse de la Ministerul Afacerilor Interne despre existenţa unui document semnat de către şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, în care se vorbeşte despre intentarea a două dosare penale pe faptul creării dezordinilor în masă.

Una dintre acţiuni ar fi fost pornită după manifestarea din 4 octombrie, când, potrivit documentului citat de Andrei Năstase, protestatarii ar fi încercat să pătrundă în sediul Parlamentului. La fel, manifestanţii sunt învinuiţi că s-au deplasat şi în faţa unui business centru, unde ar fi bruscat oamenii legii care au format un codon viu, ar fi îndemnat mulţimea spre descinderi şi ar fi aruncat cu pietre în direcţia instituţiei. Cel de al doilea dosar penal ar fi fost intentat ca urmare a acţiunii de protest din 6 octombrie, din faţa sediului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Şi aici, protestatarii ar fi întreprins acţiuni violente împotriva poliţiştilor.

Andrei Năstase insistă că la fiecare acţiune în masă protestatarii au avut un comportament decent, iar organizatorii au avut grijă să nu fie încălcate normele legale. În opinia sa, aceste dosare nu reprezintă altceva decât un instrument de a intimida populaţia pentru a o determina să nu-şi exprime cu voce tare nemulţumirile şi revendicările.

„Aceste dosare nu sunt altceva decât un exemplu clasic al unei dictaturi care încearcă să intimideze societatea civilă şi cetăţenii care protestează împotriva ilegalităţilor”, a declarat vicepreşedintele Consiliului, Valentin Dolganiuc. El a mai spus că instituţiile de drept sunt cele care trebuie să protejeze drepturile omului, dar se constată o situaţie diametral opusă, iar oamenii au ajuns să-şi facă dreptate doar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Secretarul Consiliului, Chiril Moţpan, a declarat că, având experienţă de lucru în organele de drept, a simţit nu o singură dată că este urmărit. Iar în orăşelul demnităţii din Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost infiltrate persoane care se dădeau drept protestatarii, dar aveau alte scopuri.

Un alt membru al Platformei DA, Constantin Boeşteanu, a spus că o altă dovadă că membrii platformei sunt intimidaţi este faptul că zilele trecute, aflându-se într-o deplasarea în câteva raioane ale ţării, reprezentanţii protestatarilor au fost opriţi de nenumărate ori de inspectorii de patrulare, fără un motiv plauzibil. Potrivit lui, este cert că echipajele acţionau la comanda superiorilor care, interceptându-le discuţiile telefonice, le cunoşteau itinerarul.

IPNCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Pranoia! PlaformaDA e cuprinsa de paranoia.

    Apreciază

  2. DA sunt FILAȚI pentru ca fac ce fac, dar tot iisufla in borsh. Nu este de mirare ca Topii lobeaza interesele puscariasului si din pacate lumea la noi in tara este intratit de ipocrita incit avem ce avem. Pacat, dar asta este.

    Apreciază

  3. Cum altfel vreti sa se mentina ridicoolii astia din DA in atentia publicului daca nu prin manipulare,minciuna si victimizare, mai cu seama in cazul in care oamenii au c-am inceput sa isi strearga picioarele de ei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.