Argumentele lui Candu în privința instituțiilor controlate politic

Andrian Candu. Foto: politics.md

Andrian Candu. Foto: politics.md

În cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitatea TV, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a admis că instituţiile statului sunt controlate politic, însă nu de PDM şi nici în măsura despre care se vorbeşte.

„Toate instituţiile statului au o anumită influenţă politică. Aceasta se explică prin faptul că nu au trecut printr-o reformă care le-ar asigura mai multă independenţă faţă de politic. Dar nu e corect când se afirmă că o instituţie a statului este total controlată de un anumit partid. O instituţie nu înseamnă un singur om. Nu pot fi toţi angajaţii controlaţi politic”, a declarat Candu.

Potrivit președintelui Parlamentului, este o speculație faptul că PDM ar controla Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție şi Justiţia. „Este o speculaţie pe care putem să o dezbatem în fiecare zi. Dar nu avem timp. Vom veni odată cu argumente foarte serioase. Procurorul general, Corneliu Gurin, vine din societatea civilă, a lucrat alături cu Igor Boţan. Nu a avut nicio atribuţie cu PDM. Personal vorbesc cu Gurin o dată la două-trei luni, când trebuie de prezentat ceva în Parlament. Personal am două dosare civile în judecată şi nici nu ştiu cine sunt judecătorii. PDM susţine cel mai mult reforma în Procuratură, iar autorul şi iniţiatorul acestei reforme nu este PDM”, a argumentat Candu, citat de IPN.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.