„Baba Vanga” Platformei DA a „ghicit” rezultatele BOP acum o săptămână!

Vasile Năstase. Foto: epochtimes-romania.com

Vasile Năstase. Foto: epochtimes-romania.com

Acum o săptămână, în cadrul unei emisiuni televizate de la Realitatea TV, fruntașul Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” Vasile Năstase a „ghicit” rezultatele prezentate astăzi de Barometrul Opiniei Publice (BOP). Năstase a spus atunci că un sondaj intern arată 19% pentru Platforma DA, cu 1% mai mult decât sondajul prezentat de BOP.

Întrebat cine e autorul sondajului cu pricina, Năstase a spus ezitând că nu ştie cine l-a făcut. „Acum există un sondaj de ordin intern care încă nu a fost publicat, mi-a spus cineva, nu ştiu de cine e făcut, pe un eşantion reprezentantiv de 3 mii şi ceva de oameni în care Platforma are circa 19 la sută”, a spus Năstase în cadrul emisiunii.

În sondajul prezentat astăzi de BOP despre popularitatea partidelor, în care Platforma DA apare pe locul doi, au fost puse la îndoială, fiind și criticate de experţi, dar şi subiect de glume pe reţelele de socializare. Totodată, analiştii au spus că Igor Boţan, fiind unul dintre liderii Platformei DA, dar şi directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, simpatizant al protestelor Platformei DA, nu trebuiau să facă parte din juriul care a lucrat la sondaj.

Comentând rezultatele prezentate de BOP, deputatul socialist Ion Ceban a sugerat pe Facebook că directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, joacă în aceeaşi barcă cu Platforma DA. „Platforma DA și-a lăsat barbă. Barbă roșie. Iar BOP are o nouă platformă. Da”, a scris Ceban.

Şi jurnalistul Sorin Bucătaru scrie că Arcadie Barbăroşie „a transformat Barometru în DArometru”.

Potrivit BOP, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Platforma DA s-ar poziționa pe locul doi, acumulând 18% din sufragii, depășindu-i pe socialişti cu 3% şi rămânând în urma Partidului Nostru cu 6%. Pentru comparație, sondajul IRI de acum o lună poziţiona Platforma DA pe locul 4, cu 7%, la distanţă mare de PSRM şi Partidul Nostru. Potrivit experților, aceste rezultate par a fi stranii, dacă ținem cont de faptul că, în ultima lună, Platforma DA nu a organizat activităţi care i-ar fi adus creşterea ratingului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.