Candu: Șansele de restabilire a relațiilor cu FMI sunt mari

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că șansele de restabilire a relațiilor cu FMI sunt mari, în condițiile asigurării stabilității politice. Declarația fost făcută în cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitatea TV.

Pentru semnarea unui nou acord cu FMI, este nevoie, potrivit președintelui Parlamentului, de îndeplinirea câtorva chestiuni tehnice: investigarea fraundelor bancare şi lichidarea celor trei bănci (Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială); găsirea unei soluţii tehnice şi politice pentru majorarea tarifelor; diagnosticul altor bănci care se află sub administrarea specială  a BNM.

Potrivit lui Candu, „misiunea tehnică a FMI care se află în aceste zile la Chişinău pe domeniul bancar este, dacă vreţi, un element de ceea ce înseamnă negocierea cu FMI pentru semnarea sau încheierea programului nou cu FMI”.

Pentru ca FMI să revină la masa de negocieri pentru semnarea unui nou acord cu R. Moldova, „trebuie să asigurăm stabilitate politică, prin a avea Guvern, guvernator la BNM şi a avea, poate, o anumită soluţie pentru alegerea președintelui. De aceea, nu-mi închipui cum ar veni misiunea FMI în luna, de exemplu, ianuarie-februarie, când i-ar întreba pe cei care discută şi negociază ce se întâmplă în luna martie, când trebuie să alegeţi preşedintele Republicii Moldova în Parlament. (…) Deci trebuie să asigurăm o stabilitate politică şi o anumită previzibilitate pentru viitor”, a conchis Andrian Candu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.