Adoptarea Declaraţiei de unire a R. Moldova cu România, refuzată de Parlamentul de la Chișinău

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

Foto: Alexandru Tarlev / gazetadesud.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru drept, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi, au refuzat grupului de formare a Partidului „Dreapta” în adoptarea Declaraţiei de unire a R. Moldova cu România. Potrivit Infotag, cauza refuzului – autorii iniţiativei nu corespund criteriilor pentru înregistrarea proiectul de lege în Parlament.

Preşedintele grupului de iniţiativă „Dreapta”, fostul deputat Ana Guţu, a publicat pe Facebook răspunsul Parlamentului, în care se vorbeşte că, potrivit Constituţiei R. Moldova, dreptul la iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor Parlamentului, Preşedintelui, Guvernului, precum şi Adunării Populare a Găgăuziei.

În răspunsul spicherului Candu se mai subliniază că orice mandat imperativ, prin care deputatul este legat de indicaţiile alegătorilor şi în caz de necesitate poate fi rechemat, este nul.

„Parlamentul şi deputaţii îşi rezervă dreptul de a decide asupra necesităţii şi oportunităţii înregistrării unei iniţiative legislative în acest sens”, se vorbeşte în răspuns.

În data de 3 noiembrie, Ana Guţu, alături de alţi membri ai grupului de iniţiativă, au transmis Parlamentului, Guvernului şi Administraţiei Preşedintelui textul Declaraţiei de unire.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.