DECLARAȚIE. Miliardul furat se recuperează în fiecare zi

Foto: sputnik.md

Foto: sputnik.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că se speculeză foarte mult pe seama miliardului furat din sistemul bancar, mai cu seamă că acesta va fi pus pe seama cetățeanului în calitate de datorie de stat. „Abia la sfârșit urmează să tragem linia și să vedem cât e datoria și cât intră în buget”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitatea TV, potrivit căruia în fiecare zi se recuperează anumite sume din „miliardul” furat din sistemul bancar.

„Datoria este dată de la Banca Națională la cele trei bănci care sunt în lichidare cu garanția statului, dar ele nu sunt considerate încă datorii, nu sunt puse în buget, și nici nu vor fi puse în buget la suma care se vehiculează, de 13-14 miliarde, deoarece în fiecare zi există o anumită recuperare. Un 50 de milioane dintr-o parte, un o sută de milioane în altă parte, lei, o „Caravita” care a fost condamnată și are anumite active care sunt înghețate și scoase la licitație și în fiecare zi există o anumită recuperare”, a afirmat președintele Parlamentului.

Adrian Candu a mai spus că urmează să discute cu colegii ca să găsească o modalitate de a arăta în fiecare zi ce se întâmplă, astfel ca cetățeanul să știe: „săptămâna asta s-a mai recuperat atâta”. „Atunci când va ajunge să intre ca datorie, care ulterior în ani de zile urmează să fie recuperată în buget prin deficit, cifrele s-ar putea să fie altele. Mai ales luând în considerație investigația Kroll care se face pentru recuperarea activelor din exterior, plus, investigațiile care se fac pe interior și sumele care se recuperează deja. Inclusiv la lichidarea acelor trei bănci, sunt active care acum sunt în proces, unele de evaluare, altele de comercializare, se organizează licitații, se vând calculatoare, mese, scaune… Există un anumit proces”, a spus spicherul.

Abia la sfârșit urmează să tragem linia și să vedem cât e datoria și cât intră în buget. De aceea să zicem astăzi că e furat un miliard și că totul a intrat pe seama cetățeanului este o speculație și este greșit. Trebuie să așteptăm o anumită perioadă, dar evident efectul acestei fraude în primul rând constă în acea masă monetară care a fost scoasă din Banca Națională pe piață, și noi vorbim de 13 la sută din Produsul Intern Brut, neacoperit economic”, a mai precizat Candu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.