Fruntaș socialist: Platforma DA și-a lăsat barbă. Barbă roșie

Ion Ceban. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Ion Ceban. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Sondajul prezentat astăzi de Braometrul Opiniei Publice (BOP) a fost criticat de experți. Mai mult, rezultatele sondajului au fost și subiect de glume pe rețelele de socializare, asta în contextul în care, acum o lună, Institutul Republican Internaţional (IRI) publica un sondaj în care Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” era pe locul 4 în topul partidelor, cu 7%, iar BOP prezintă astăzi o cifră de 18% pentru Platforma DA.

Astfel, potrivit analiștilor, unul dintre fruntașii Platformei DA, Igor Boţan, dar şi directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, cunoscut pentru simpatia sa față de protestele din Piața Marii Adunări Naționale, mai bine nu participa la realizarea sau prezentarea sondajului. Mai mult, cei doi au fost membri ai juriului care a evaluat datele colectate pentru sondaj. Din respectivul juriu, care funcţionează pe princiul de rotaţie, face parte încă un susţinător al Platformei DA, jurnalista Natalia Morari.

Potrivit BOP, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Platforma DA s-ar poziționa pe locul doi, acumulând 18% din sufragii, depășindu-i pe socialişti cu 3% şi rămânând în urma Partidului Nostru cu 6%. Pentru comparatie, sondajul IRI de acum o lună poziţiona Platforma DA pe locul 4, cu 7%, la distanţă mare de PSRM şi Partidul Nostru. Aceste rezultate par a fi stranii, dacă ținem cont de faptul că în ultima lună Platforma DA nu a organizat multe activităţi care i-ar fi adus creşterea ratingului. Dimpotrivă, la protestul din 29 noiembrie, care era anunțat a fi unul „de amploare”, s-au adunat în jur de 2000 de cetățeni. Totodată, şi numărul corturilor din PMAN s-a redus dramatic, iar ministrul de Interne, Oleg Balan, declara recent că în corturile Platformei DA au rămas într-o seară doar 3 oameni.

Comentând rezultatele prezentate de BOP, deputatul socialist Ion Ceban a sugerat pe Facebook că directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, joacă în aceeaşi barcă cu Platforma DA. „Platforma DA și-a lăsat barbă. Barbă roșie. Iar BOP are o nouă platformă. Da”, a scris Ceban.

Şi jurnalistul Sorin Bucătaru scrie că Arcadie Barbăroşie „a transformat Barometru în DArometru”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. „Baba Vanga” Platformei DA a „ghicit” rezultatele BOP acum o săptămână! | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.