„Milostivul” Voronin, înțepat de un gazetar. Sunt vizați „penalul” Drăguțanu și „complicele” Leancă

Vladimir Voronin și Mihai Conțiu. Foto: fb.com/moldovasuverana.md

Vladimir Voronin și Mihai Conțiu. Foto: fb.com/moldovasuverana.md

Gazetarul Mihai Conțiu de la „Moldova Suverană” îl înțeapă pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, pentru „milostenia” și „excesiva sa îngăduinţă” faţă de guvernatorul demisionar Dorin Drăguțanu, audiat săptămâna trecută de către parlamentarii de la Chișinău în contextul celebrului furt al secolului.

Vladimir Voronin: „Eu propun ca domnului guvernator să-i fie deschis dosar penal pentru abuz în serviciu. Conform legii, asta înseamnă 6 ani de închisoare”.

Potrivit lui Conțiu, cei șase ani de pușcărie propuși de Voronin pentru Drăguțanu ar fi o pedeapsă blândă pentru „subminarea economiei naţionale printr-un atentat în proporţii deosebit de mari la siguranţa naţională a sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova”.

„Din cauza complicităţii lui Drăguţanu la acest jaf de proporţii, ţara a ajuns în incapacitate de plăţi, aflându-se în preajma unui colaps naţional cu efecte dintre cele mai devastatoare. Mai ales din cauza lui Drăguţanu, a complicităţii lui criminale, am ajuns în preajma unei tragedii naţionale generatoare de genocid economico-umanitar asupra întregii populaţii a Republicii Moldova”, scrie gazetarul.

Conțiu mai scrie că orice bancher occidental ştie că, dacă Drăguţanu ar fi fost corect, furtul miliardului nu ar fi fost cu putinţă. „Ce facem – pe de o parte, cerem 6 ani de închisoare pentru el, iar de cealaltă parte, negociem participarea la guvernare a complicelui său Iurie Leancă?”, se întreabă Mihai Conțiu.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. Numai eu am impresia că Conțiu a devenit un disperat după arestul lui Filat?! Nu că mai înainte ar fi scris ok, dar acum deja sunt aberații, se vede cum omul simte că degrabă nu-l va mai sponsoriza nimeni, după ce Filat va căpăta sentința pentru ani buni de inchisoare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.