R. Moldova va fi susținută de Olanda pe durata preşedinţiei sale în Consiliul UE

Gheorghe Brega și Stella Ronner-Grubacic. Foto: gov.md

Gheorghe Brega și Stella Ronner-Grubacic. Foto: gov.md

Olanda este dispusă să susţină Republica Moldova pe durata preşedinţiei sale în Consiliul UE, care va începe la 1 ianuarie 2016. Asigurările au fost date în cadrul întrevederii premierului interimar Gheorghe Brega cu ambasadoarea Regatului Ţărilor de Jos în România şi Republica Moldova, Stella Ronner-Grubacic, aflată în vizită la Chişinău.

Discuţiile s-au axat pe subiecte ce ţin de situaţia social-politică din R. Moldova, evoluţiile regionale, perspectivele de dezvoltare a relaţiilor de cooperare moldo-olandeze, dar şi de extindere a dialogului dintre cele două state în diverse domenii.

Oficialii au vorbit despre acţiunile de susţinere a cursului european al R. Moldova, în contextul preluării de către Regatul Ţărilor de Jos a preşedinţiei Consiliului UE, începând cu 1 ianuarie 2016. „Olanda este preocupată de situaţia din Republica Moldova şi ne dorim să vă ajutăm în promovarea reformelor şi a parcursului european”, a spus Stella Ronner-Grubacic. Ambasadoarea Olandei în R. Moldova a mai menţionat importanţa continuării reformelor şi asigurării funcţionalităţii instituţiilor statului.

Şeful interimar al Guvernului a apreciat înalt rolul investiţiilor olandeze, precum şi asistenţa tehnică şi financiară substanţială oferită din partea Guvernului Olandei în vederea reformării justiţiei şi a sectorului bancar din R. Moldova.

Gheorghe Brega a exprimat gratitudine Regatului Ţărilor de Jos şi pentru susţinerea acordată R. Moldova în eforturile de modernizare şi aliniere la standardele europene şi a reiterat interesul ţării noastre pentru intensificarea cooperării bilaterale.

Olanda se plasează în topul investitorilor străini din R. Moldova. Până în prezent au fost încheiate 24 de documente bilaterale în domenii precum promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, transportul internaţional rutier, evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.