România, tot mai interesată de mărfurile din R. Moldova

Foto: fundatia-cstere.ro

Foto: fundatia-cstere.ro

Volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Moldova au fost, în primele trei trimestre ale anului 2015, de 1039.12 mln USD, din care exportul a fost de 644.07 mln USD și importul de 395.06 mln USD, soldul fiind de 249.01 mln USD în favoarea României, potrivit Ambasadei României în R. Moldova

De asemenea, în primele zece luni ale anului 2015, volumul mărfurilor exportate din regiunea transnistreană către România a fost de peste 82 mln USD, dublu față de volumul mărfurilor exportate către următoarele două destinații, Ucraina (aprox. 42 mln USD) și Federația Rusă (aprox. 39 mln USD).

Față de primele trei trimestre ale anului trecut, se remarcă o creștere a importului de produse din R. Moldova, cu 7,51%.

La data de 30 septembrie 2015, în comerțul României cu țările necomunitare, R. Moldova ocupa locul 4 la export, cu o pondere de 5,31%, și locul 8 la import, cu o pondere de 3,28%.

În primele trei trimestre ale anului 2015, în România erau înregistrate un număr de 4575 de societăți mixte cu participare de capital din R. Moldova, cu un capital de 47.04 mln USD.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.