Filat și Plahotniuc, eliminați din ecuația „statului captiv”

Foto: fb.com/simion.georgenicolae

George Simion. Foto: fb.com/simion.georgenicolae

Referindu-se la „statul separatist” R. Moldova, liderul Platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a redefinit sintagma „stat captiv”, eliminând din ecuație personaje cunoscute precum Vlad Filat, Vlad Plahotniuc, Ilan Shor etc.

„Prizonieratul în care sunt ţinuţi cetăţenii nu este în mâna lui Plahotniuc, Filat sau Shor, azi, Snegur, Lucinschi şi Sangheli, ieri, ci în gratiile de la Prut, care ţin o parte din cetăţenii unei naţiuni de drepturile lor fireşti: bunăstare, securitate, demnitate umană”, scrie George Simion în Timpul.

Potrivit liderului unionist, figuri alde Lucinschi și Dodon sunt complici la captivitatea statului R. Moldova, ultimul fiind învinuit și de „furtul de la Banca de Economii”.

Liderul Acțiunii 2012 susține că R. Moldova e un stat captiv din cauza graniței de la Prut, pe care ne îndeamnă s-o distrugem.

„De fiecare dată când auzim stat captiv, rămâne să spunem – UNICA SALVARE, UNIREA. (…) Singura formă de a se face dreptate este refuzarea din faşă a oricărei alte alternative politice şi geopolitice şi distrugerea graniţei de la Prut. Statul R. MOLDOVA ESTE CAPTIV. ELIBERAŢI-L!”, conchide George Simion.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , , , ,

6 răspunsuri

 1. George Simion este un propagandit nationalist si opinia sa radicala nu intereseaza prea multa lume.

  Apreciază

 2. Omul indeamna lumea la actiuni de violenta. Mai intii de toate, cand cineva spune ca trebuie sa distrugem granitele de la Prut, sa se gindeasca ce se va intimpla cu regiunea gagauza si transnistria. Sunt mai mult sigur ca un asemenea scenariu, de distrugere a granitei dintre Romania si R.Moldova, ar duce la un nou conflict armat in regiune.

  Apreciază

 3. Hai ca ii bun si aista. In tara asta poti sa faci tot ce vrei si tot ce nu vrei dar. Pe de o parte un Petrnco care semana separatism si a fost inchis iar pe de alta parte il avem pe Simon.

  Apreciază

 4. Statul a devenit captiv atunci cind Lucinschi era presedinte, atunci cind Lucinschi ia adus in politica pe Filat si Sturza, iar in busines i-a implicat pe Victor si Viorel Topa. Astfel acest clan mafiot a tinut tara noastra in captivitate pina in prezent. Acum insa se fac incercari de a scapa la libertate.

  Apreciază

 5. Si cum e logica legea propagandei, fiecare trage la turta lui, toti vor sa scoată bre foloase de pe spatele acestui popor amărît, ba se gasesc niste trepaduși de-a Țopilor care se folosesc de popor ca sa intre in politică, ba se găsesc 2-3 unioniști de 30 de ani, care să o invețe pe bunica mea de 85 de ani cum sse trăiește, si tot așa dacă te uiți toți incearcă să te frece, parcă nu-i suficient ca ne-a frecat Filat de miliard, trebuie si alti destepti sa o facă

  Apreciază

 6. Nu l-as exclude pe Filat atât de leger, prea multe dovezi sunt acum publice, prin care s evede cu ochiul liber de implicarea acestuia în furtul din BEM, deși are dreptate de implicarea lui Lucinschi și chiar Dodon care in 2008 prin hotărâre de guvern schimba cadrul juridic și lăsa statul fără control asupra sistemului financiar Bancar din RM.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.