Decizia Curții Constituționale privind directorii ANRE, salutată de Comunitatea Energetică Europeană

Foto: realitatea.md

Foto: realitatea.md

Secretarul Comunității Energetice Europene, Dirk Buschle, a adresat o scrisoare președintelui Curții Constituționale (CC) a R. Moldova, Alexandru Tănase, în care salută decizia CC din 8 decembrie, potrivit căreia demiterea celor patru directori ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este neconstituțională.

„Comunitatea Energetică solicită tuturor părților contractante, inclusiv Republicii Moldova, să asigure independența regulatorului energetic. Competențele și independența sa sunt extrem de importante pentru performanța transparentă și eficientă a sectoarelor energetice. Independența ANRE a fost afectată de mai multe ori, din motive politice. În acest context, noi salutăm decizia importantă a instituției dumneavoastră. Acesta a demonstrat că Curtea Constituțională nu este doar un gardian al constituționalității legislației Republicii Moldova, dar și al legii Comunității Energiei și al statului de drept în Republica Moldova. Aș dori să vă mulțumesc personal pentru asta”, se spune în scrisoare.

Comunitatea Energetică Europeană a reacționat și după decizia Parlamentului de a demite directorii ANRE, declarând că R. Moldova încalcă din nou independența autorității de reglementare a energiei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.