Investițiile turcești din Rusia ar putea migra în R. Moldova

Întrevederea dintre Stephane Bride și Mehmet Selim Kartal. Foto: mec.gov.md

Întrevederea dintre Stephane Bride și Mehmet Selim Kartal. Foto: mec.gov.md

R. Moldova poate deveni o platformă bună pentru dislocarea unităților de producere a firmelor turcești, care activează pe teritoriul Federației Ruse, utilizând toate facilitățile disponibile în Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de către vicepremierul Stephane Bride, ministru în exerciţiu al Economiei, în cadrul unei întrevederi cu Mehmet Selim Kartal, ambasadorul Turciei în R. Moldova.

Cei doi oficiali au discutat despre dinamizarea relațiilor comercial-economice dintre R. Moldova și Turcia, despre oportunitățile investiționale comune, precum și despre situația creată în relațiile bilaterale dintre Federația Rusă și Turcia și impactul restricțiilor ce urmează a fi impuse începând cu 1 ianuarie 2016, comunică serviciul de presă al Ministerului Economiei, citat de Moldpres.

Mehmet Selim Kartal a apreciat inițiativa părții moldovenești şi a menţionat că țara sa este deschisă pentru orice dialog constructiv. Totodată, ambasadorul a anunțat că pe 22 ianuarie 2016 va fi organizat un forum de afaceri la care vor participa antreprenori din Turcia și R. Moldova. Astfel, evenimentul va oferi un cadru oportun pentru conectarea mediului de afaceri din ambele țări în vederea dezvoltării proiectelor comune.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, în ianuarie-septembrie 2015, schimburile comerciale ale R. Moldova cu Turcia au însumat 261,9 mln de dolari SUA, în scădere cu 13,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în perioada de referinţă, Turcia se situează pe locul șase între partenerii comerciali ai R. Moldova.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.