Veaceslav Ioniță, apel strigător la CNA

Veaceslav Ioniță. Foto: bani.md

Veaceslav Ioniță. Foto: bani.md

Veaceslav Ioniță, fostul președinte al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, scrie în blogul său despre cum se colectează abuziv bani de la agenții economici. În acest context, Ioniță face un apel către Centrul Național Anticorupție (CNA), pentru a fi oprite aceste fărădelegi.

Mai jos, reproducem integral articolul fostului deputat Ioniță.

După ce au spurcat definitiv noțiunile  de „valori europene”, „integrare europeană”, mai nou, asistăm de câteva săptămîni la terfelirea în spațiul public a noțiunii de „stat capturat”.

Folosirea în interese meschine și înguste de partid a aspirațiilor unei națiuni ne-a determinat să avem rețineri atunci când pomenim de „integrarea europeană”, pentru a nu fi asociați cu ei. Iar peste câteva luni ne va fi și incomod să mai discutăm despre cea mai mare problemă a societății noastre: statul captiv.

Stat captiv, ziceți?

Ipocriților!!!

Dacă doriți să luptați cu statul captiv, de ce nu începeți cu ministerul vostru iubit, Ministerul Afacerilor Interne? Câțiva „colectori” din cadrul MAI de vreo trei saptămâni bântuie prin oraș „strângând” de la agenții economici bani. Operațiunea este fără precedent, sarcina este de a colecta UN MILION DE EURO!!! În regim de urgență.

Cine în dorința aceasta „urgentă” de colectare a milionului, pe lângă faptul că intimidează și fură agenții economici, mai și discreditează întreg ministerul? Funcționarii onești din cadrul instituției trebuie să roșească pentru că cineva are urgent nevoie de un milion?!

Amploare, urgență și suma necesară de colectat înseamnă un singur lucru: decizia de „mulgere” a Businessului a fost luată la cel mai înalt nivel.

Pentru ce vouă acum vă trebuie, urgent, un milion de euro? Ce să faceți cu ei?

Sumele colectate de la fiecare agent economic nu sunt foarte mari, acestea variază de la 500 la 2.000 de euro. Asta înseamnă că minimum 1.000 de agenți economici din Chișinău și membrii familiilor lor simt pe pielea proprie cum voi luptați cu „statul captiv”.

Tot orașul vorbește de această „tunsoare”. Sper mult ca securitatea internă a MAI a colectat toate probele necesare legate de isprava „colegilor” lor.

De asemenea, sper foarte mult că SIS a alertat conducerea țării cu referire la subiectul dat.

Mă adresez către CNA, prindeți-i, vă rog, de „lăbuțele lor moi” acum cât nu e prea târziu! Nu de alta, dar apoi iarăși vor spune: noi nu suntem vinovați, am jefuit oamenii, deoarece ei ne-au permis.

Sau poate, în numele viitoarei coaliții, ați decis să nu observați asta? Nu vă jucați cu focul!!! Nu uitați experiența tristă a anului 2014.

Atâta timp cât încă nu este discreditată complet noțiunea de „stat captiv”, începeți lupta de scoatere a lui din captivitate.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.