CFM a avut nevoie de trei ani ca să repare două locomotive

Foto: railway.md

Foto: railway.md

Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova (CFM) a prezentat vineri, 11 decembrie, două locomotive renovate capital. Acestea au fost reparate timp de trei ani, în depoul de Locomotive Basarabeasca.

Directorului CFM, Iurie Topală, a afirmat că „instituţia nu are bani pentru a procura locomotive noi, de tip european, care costă în jur de 4 milioane de euro, de aceea, a fost luată decizia de a le renova pe cele existente”.

Totodată, Iurie Topală, a mai adăugat că „termenul de exploatare a celor două locomotive este depăşit, însă după renovare, acestea vor mai fi funcționale încă aproximativ cinci ani”.

La rândul său, ministrul în exerciţiu al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a declarat, potrivit Moldpres, că „în prezent, R. Moldova are în derulare un proiect cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de 50 de milioane de euro, privind procurarea a zece locomotive noi, de tip european. Transportul feroviar este un sector strategic pentru țara noastră, iar dacă transportul de pasageri aduce pierderi întreprinderii, ne bazăm pe cel de mărfuri, care are mari perspective de dezvoltare”.

Renovarea celor două locomotive a costat CFM circa 10 milioane de lei. Locomotivele au peste 50 de ani și vor fi folosite pentru a conduce garniturile care transportă marfă pe teritoriul R. Moldova.

În prezent, CFM are în proprietatea sa 37 de locomotive funcționale și alte câteva sute care sunt defectate şi staționează în depourile instituţiei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.