Cele mai mari două probleme ale moldovenilor

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Întărirea ordinii publice și lupta împotriva corupției sunt printre problemele pe care moldovenii cred că autorităţile trebuie să le rezolve în primul rând, arată datele celui mai recent Barometrul al Opiniei Publice.

Întrebați care sunt trei cele mai importante probleme care trebuie rezolvate în R. Moldova, 32% dintre respondenți au menționat întărirea ordinii în țară, urmată de lupta împotriva corupției, care a fost plasată pe primul loc de către 19% dintre intervievați. Alți 16% consideră că problema care trebuie soluționată în primul rând este ridicarea nivelului de trai, succedată de dezvoltarea economiei, care a fost caracterizată drept cea mai importantă problemă de 15% dintre respondenți.

Următoarea problemă, după importanță, care trebuie soluționată, este asigurarea păcii și înțelegerii între oameni, urmată de îmbunătățirea situației în învățământ, știință și cultură, asigurarea dezvoltării spirituale a oamenilor, restabilirea integrității teritoriale a țării, soluționarea problemei transnistrene.

Oamenii au pus printre priorităţi și asigurarea unei justiții independente, dezvoltarea relațiilor de colaborare cu organizațiile internaționale.

IPNCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.