Platforma DA și PFP, mariaj cu iz de spionaj rusesc

Foto: curaj.tv

Foto: curaj.tv

Liderii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” și ai așa-numitului Consiliu al Marii Adunări Naționale au anunțat vineri ceea ce se știa demult și anume faptul că noul partid, format din profesioniști, incoruptibili și oameni integri, despre care vorbesc în ultimele luni, nu va fi atât de nou și se va constitui în baza Partidului Forța Poporului (PFP), o formațiune puțin cunoscută, care la alegerile parlamentare din 2014 a obținut 0,7% din voturi.

Este o decizie stranie, la prima vedere, având în vedere că liderii Platformei susțin că se bucură de o mare susținere printre oameni, astfel că nu i-ar fi fost prea complicat să formeze un partid. Însă liderii au ales calea mai ușoară.

E și mai stranie alegerea pe care a făcut-o Platforma DA – PFP, formațiune condusă de Nicolae Chirtoacă, un analist politic, fost ambasador al R. Moldova în SUA în timpul guvernării comuniste, despre care se spune că e fost ofițer GRU (serviciul de spionaj al armatei sovietice, acum al celei ruse). Însă, după cum spun experții, foști agenți nu există.

Mai mult, nici viziunile Platformei DA și cele ale PFP nu prea coincid. Reprezentanții PFP declarau în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2014 că R. Moldova trebuie să-și aleagă propria cale și să nu adere nici la UE și nici la Uniunea Vamală, apropo, o poziție foarte similară cu cea a PPCD, formațiune condusă de Iurie Roșca, despre care, de asemenea, s-a scris că este (fost) agent KGB. Pe de altă parte, liderii Platformei DA se declară adepți înflăcărați ai integrării europene.

Este de menționat că Platforma DA și așa-zisul Consiliul al Marii Adunări Naționale au fost formate din mai mulți reprezentanți și adepți atât ai PPCD, cât și ai PFP. Alexandru Slusari este vicepreședinte al PFP și a candidat din partea formațiunii la alegerile din 2014. În același timp, Valentin Dolganiuc, Angela Aramă, Vasile Năstase au „emanat” din PPCD. Dolganiuc a fost vicepremier, Aramă deputat PPCD, iar Năstase (fratele lui Andrei Năstase) a condus trustul de presă al lui Roșca. O fi întâmplător că doi politicieni, despre care se spune că au mai mult decât tangențe cu serviciile rusești, și-au delegat reprezentanții în Platforma DA?

Dacă mai adăugăm aici că fostul premier Ion Sturza, unul din adepții protestelor, a colaborat cu structurile afiliate KGB în perioada sovietică, după cum a recunoscut-o chiar el, tangențele cu KGB-ul ale lui Țopa și Vlad Filat (al cărui partid, PLDM, începe să susțină deschis inițiativele Platformei), relațiile acestora cu fostul nomenclaturist sovietic Petru Lucinschi, al cărui fiu, deputatul PLDM Chiril Lucinschi, este unul din marii apărători ai lui Filat, iar persoane apropiate lui sunt printre liderii protestelor, ne dăm seama că tentaculele Moscovei ne-au înconjurat din toate părțile și riscă să distrugă R. Moldova. Este o nouă lovitură din spate aplicată de Rusia, prin intermediul serviciilor sale secrete, care, se pare, au condus de la bun început „mișcarea protestatară” înfășurată în drapelul UE.

Politics.md

Posibil MARIAJ dintre Platforma DA și un „partid necompromis”Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.