PLDM a decis să participe la negocieri, fără a renunța la precondiții

Foto: oficial.md

Foto: oficial.md

PLDM va participa la negocierile politice pentru constituirea, în termen cât mai restrâns, a majorității parlamentare și învestirea Guvernului.

Totodată, PLDM nu va renunța la cele trei precondiții înaintate anterior: desemnarea unui premier neafiliat politic, depolitizarea instituțiilor de stat şi demisia persoanelor de conducere, implicate în „furtul secolului”.

Anunțul a fost făcută de către liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleț, după ședința Consiliului Național Politic al partidului, care a avut loc duminică, 13 decembrie.

După eveniment, Streleț  a declarat că etapa consultărilor cu PDM, PL și PPEM s-a încheiat.

„Noi am participat la aceste consultări în perioada 1-5 decembrie și am avut o rundă de negocieri pe 9 decembrie, în cadrul cărora PLDM a obținut răspuns vizavi de viziunile sale, obiectivele finale sau cum zic colegii – precondițiile noastre. Deocamdată, nu avem un răspuns clar din partea partidelor cu care am discutat, vom aștepta un răspuns clar pe aceste subiecte”, a precizat Streleț, citat de Curentul.

În același context, Streleț susține că PLDM nu va accepta propunerea PDM prin care partidul cu numărul efectiv de mandate are dreptul să aleagă primul funcțiile de conducere în stat. „Principiul dreptului la prima opțiune pe așa zisul numărului efectiv de mandate încurajează corupția politică și stimulează traseismul politc”, a declarat Streleț.

Amintim că, în data de 7 decembrie, reprezentanții Biroului Politic al PLDM declarau că nu există un motiv pentru a aduna Consiliul Politic Național.

După arestarea liderului PLDM, Vlad Filat, Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis în data de 29 octombrie cu votul deputaţilor PSRM, PCRM și PDM. În consecinţă, PLDM a refuzat să discute cu PDM în privința formării unui nou Guvern.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Un fost subaltern al lui Streleț ochește direct în PLDM | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.