Propunerea PCRM care îl va bucura pe Valeriu Munteanu

Foto: sansanews.ro

Foto: sansanews.ro

PCRM insistă asupra înăspririi pedepsei penale pentru vânătoare ilegală. Noile amenzi sunt prevăzute într-un proiect de lege înregistrat de deputaţii PCRM în Parlament.

Potrivit Infotag, PCRM propune ca pentru vânatul fără permisiune, în afara termenilor stabiliţi de lege, în locuri interzise şi cu metode şi arme interzise, precum şi abuzând de putere, care a condus la cauzarea unui prejudiciu de peste 4 mii de lei, persoanele fizice să fie amendate cu 10-20 mii lei faţă de actuala amendă de 4-10 mii de lei sau pedeapsă cu până la trei ani de închisoare. Pentru persoanele juridice amenda ar urma să fie până la 100-200 mii de lei.

De asemenea, comuniştii propun suplinirea legii cu un alineat nou, care prevede pedepse mai aspre în cazul vânătorii ilegale de către două sau mai multe persoane sau cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari. În acest caz vinovatului îi va fi aplicată o pedeapsă de 3-5 ani de închisoare.

PCRM cere pedeapsă şi pentru vânatul pe timp de noapte cu utilizarea echipamentului special, propunând amendă de 2-3 mii de lei.

Autorii proiectului de lege menţionează că în ultimii trei ani au fost depistate peste 600 cazuri de braconaj, iar pedepsele actuale sunt prea blânde şi amenzile aplicate nu acoperă prejudiciul provocat mediului înconjurător.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.