PSRM și PCRM se bat cap în cap în privința alegerilor anticipate

Colaj: argumentul.info

Colaj: argumentul.info

PSRM şi PCRM, partide de stânga din opoziţia parlamentară, se află pe poziţii diferite în privința subiectului alegerilor anticipate. Socialiștii insistă asupra alegerilor parlamentare anticipate, iar comuniștii susţin că acestea ar fi în defavoarea cetăţenilor R. Moldova.

Deputatul PSRM Vladimir Ţurcan susţine că nu există o altă cale de scoatere a ţării din criză decât alegerile anticipatele. „Noi nu ne dorim anticipate pentru a veni la putere. Alegerile anticipate sunt dorite de majoritatea cetăţenilor, care nu doresc ca aceşti corupţi să se mai afle la guvernare. Ultimele sondaje ne demonstrează acest lucru”, a declarat socialistul, citat de IPN.

Pe de altă parte, deputatul PCRM Sergiu Stati consideră că alegerile anticipate „nu vor aduce nimic bun pentru societatea moldovenească”. „Noi am lansat apelul privind formarea unei alianţe de centru-stânga. Pe noi ne deranjează îndârjirea cu care PSRM se avântă în anticipate. Sperăm că clasa politică se va maturiza în timpul apropiat”, a declarat Stati.

La rândul său, Vitali Catană, expert în drept, susţine că PSRM îşi dorelte alegeri anticipate conducându-se de rezultatele sondajelor. „Alegerile anticipate nu doar că nu vor aduce nimic bun, dar va fi şi mai rău decât este. Dacă luăm cazul BEM şi Moldovagaz, lucrurile parcă au început să se mişte. Eventualele alegeri ar putea opri acest lucru. Trebuie de înţeles, calea spre vindecare este dureroasă şi foarte dificilă”, a subliniat expertul.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.