Renato Usatîi vrea capul „rățuștei mute”. „Am obosit de rușine”

Renato Usatîi cere demisia lui Nicolae Timofti. Foto: ru1.md

Renato Usatîi cere demisia lui Nicolae Timofti. Foto: ru1.md

Mai mult de o mie de susținători ai Partidului Nostru (PN) au cerut astăzi demisia președintelui Nicolae Timofti. În frunte cu liderul formațiunii, primarul de Bălți Renato Usatîi, protestatarii s-au întrunit în fața Președinției.

Potrivit unui comunicat al PN, mulțimea de protestatari i-a determinat pe reprezentanții lui Timofti să iasă la discuții.

„Nu avem președinte. Avem o «rățușcă mută», care dă de rușine Moldova și la CSI, și în țările Uniunii Europene. În loc de șef de stat avem o sperietoare de ciori cu chip de Președinte, căruia i se scriu texte și îl plimbă de lanț. Cerem ca Timofti să plece în demisie pentru că am obosit de rușine, de faptul că tot mai multă lume, lunar, pleacă din Moldova”, se spune în comunicatul PN.

După discuțiile pe care le-a purtat cu consilierii șefului statului, liderul PN, Renato Usatîi, a declarat că reprezentanții guvernării doar au imitat negocierile și nu intenționează să îndeplinească revendicările protestatarilor. „Ni s-a declarat că Timofti este gata să discute strategia privind depășirea crizei, dacă noi vom elabora și îi vom prezenta în formă scrisă un plan detaliat. Atunci, probabil, îl vor analiza și, după asta, posibil, va binevoi să se întâlnească cu noi”, a psus Usatîi.

Renato Usatîi a anunțat că Timofti nu intenționează să facă un pas în întâmpinarea protestatarilor și să aplece urechea la revendicările lor: „El nu este gata să discute cu noi demisia sa, pentru că el consideră că dacă va pleca, atunci țara «se va scufunda într-o criză politică profundă» și el, cică, nu poate să admită așa ceva”.

Mai mult, Usatîi a declarat că tergiversarea numirii noului premier se explică prin pregătirea unei noi crime de jefuire a Moldovei. Potrivit lui Usatîi, șeful statului cunoaște despre acest fapt, dar nu întreprinde nimic în acest sens. „Absența candidaturii nu este cauzată de faptul dacă va merge PLDM la negocieri sau nu. Nici nu depinde de acțiunile comuniștilor sau ale lui Leancă. Acesta nu este ales dintr-un simplu motiv: la momentul actual, conform surselor care inspiră încredere, se pregătește un nou «jaf al secolului»”.

Menționăm că în noapte de duminică spre luni, 14 decembrie, membri și susținători ai PN au pichetat reședința președintelui Timofti de la Condrița. La fața locului, aceștia, împreună cu liderul PN, Renato Usatâi, au făcut frigărui și au cântat karaoke.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.