Lupu: Problema nu este Sturza, ci PLDM și Timofti, care ar putea arunca țara într-un „haos total”

Marian Lupu. Foto: pdm.md

Marian Lupu. Foto: pdm.md

Liderul PDM, Marian Lupu susține într-un interviu pentru Infotag că Ion Sturza ar fi candidatul mascat al PLDM pentru funcția de premier, nu al preşedintelui Nicolae Timofti. Mai mult, Lupu sugerează că șeful statului ar fi captivul PLDM.

Potrivit liderului democrat, negocierile la care PLDM a participat aseară au fost „mai mult de ochii lumii”, întrucât liberal-democrații au venit cu o nouă condiţie, „inacceptabilă”, cea prin care PLDM să fie singurul partid care are dreptul să desemneze premierul.

„Eu nu înţeleg acest limbaj duplicitar, public spui că vrei (premier – n.r.) tehnocrat, dar în şedinţă, în faţa tuturor partidelor participante, spui că e bine şi politic dacă îl desemnezi tu. Mai că nu aşteptăm ca domnul Streleţ să ne spună că el este candidatul. Sau Vlad Filat, ca să facem haz de necaz puţin”, susține Marian Lupu.

În contextul noilor condiții impuse de PLDM, liderul PDM susține că negocierile nu-și mai au rostul. „Iată aici apar indiciile că, de fapt, PLDM pregăteşte ceva extrem de periculos, acea candidatură (Ion Sturza – n.r.) băgată deja prin presiune asupra preşedintelui Timofti. (…) Eu pe domnul Timofti niciodată nu l-am văzut în starea asta de surescitare şi e extrem de vizibil că cineva îl presează în mod inacceptabil, sper că nu îl şi şantajează, Doamne fereşte!”, a declarat Lupu.

„Problema nu este însa Sturza, nu el este subiectul, ci PLDM şi preşedintele Timofti, care dacă vor face un astfel de joc murdar, practic aruncă ţara într-un haos total”, a avertizat liderul PDM, care a mai adăugat că, în cazul că șeful statului va nominaliza un candidat la funcția de premier fără a se asigura de susținerea partidelor proeuropene, „vom avea un preşedinte aflat în captivitate şi va trebuie să găsim în primul rând soluţii să scoatem instutuţia prezidenţială din captivitatea în care este”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Democrații propun partidelor proeuropene o întrevedere comună cu șeful statului | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.