„Moldsilva” a început tăierea pomilor de Crăciun

Foto: argumentul.info

Foto: argumentul.info

Pepinierele întreprinderilor silvice subordonate  Agenţiei  „Moldsilva” au început tăierea pomilor de Crăciun pentru sărbătorile de iarnă din acest an. Lucrările se vor desfăşura în funcţie de solicitări şi necesităţi şi se vor finaliza la 31 decembrie.

Potrivit Moldpres, „Moldsilva” va asigura piaţa cu 30 de mii de molizi şi trei mii de pini. Totodată, vor fi puse în vânzare aproximativ trei mii de compoziţii din brad. O mare parte din pomii de Crăciun propuşi pentru sărbătorile din iarna curentă au fost crescuți la întreprinderile silvice Edineţ, Străşeni, Tighina, Glodeni, Bălţi şi Soroca.

Înălţimea unui pom de Crăciun variază de la unu până la şase metri. Preţul de comercializare nu a fost schimbat şi constituie la fel ca în anul trecut cel puţin 36 de lei pentru molid şi 25 de lei pentru pin. Compoziţiile din brad vor costa opt lei bucata. Pentru coniferele cu o înălţime mai mare de şase metri este stabilit un supliment de o sută de lei pentru fiecare metru în plus (molid) şi 70 de lei (pin).

Agenția „Moldsilva” a precizat că aceste prețuri sunt doar pentru pomii de Crăciun vânduți direct din pepinierele silvice. Instituţia nu poartă răspundere pentru prețul final de pe piață cerut de intermediari, persoane fizice sau juridice.

În cazul tăierilor ilicite de brazi din fondul forestier naţional vor fi aplicate sancţiuni în conformitate cu Codul contravenţional al R. Moldova. Astfel, persoanele fizice riscă amenzi de 800-1000 de lei pentru un pom tăiat ilegal, iar persoanele juridice vor fi sancţionate cu opt-zece mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.