Proaspătul lider de partid nu-i ușă de biserică, sugerează Boțan

Igor Boțan. Foto: europalibera.org

Igor Boțan. Foto: europalibera.org

Igor Boțan, unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, care a anunţat că nu va merge în Partidul Politic „Demnitate şi Adevăr” (PPDA), a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că nimeni nu poate da garanţii că noua formaţiune nu va ajunge în condiţia politicenilor care sunt astăzi la putere.

Boţan sugerează că este şi normal ca cei care au plecat să ia cu ei și denumirea Platformei, întrucât au fost cei mai activi.

„Cetăţeanul activ poate da note, inclusiv acestei noi formaţiuni care a preluat denumirea «Demnitate şi Adevăr» . Eu cred că ei au avut tot dreptul să facă acest lucru şi eu cred că noi, cei care consimţim ca să-şi ia denumirea, pentru că au fost cei mai activi, dar garanţii nimeni nu poate da”, a spus Boţan, fiind întrebat ce garanţii are societatea că noua formaţiune politică nu va ajunge în condiţia guvernanţilor de azi.

Numele Platformei DA şi a fostului lider al mişcării protestatate Andrei Năstase au fost asociate cu cel al afaceriștilor Victor şi Viorel Ţopa, fugiți în Germania, unde se ascund de justiţia moldovenească până în prezent. Presa scrie că cei doi ar sta în spatele Platformei DA şi ar fi creat mişcarea pentru a atrage populaţia la proteste, după care să creeze un partid şi să-și negocieze revenirea în ţară. Andrei Năstase, plasat în fruntea PPDA, este finul de cununie al lui Victor Ţopa, fapt confirmat de Năstase după circa jumătate de an de zvonuri în mass-media. De asemenea, o parte din membrii Platformei DA, care l-au urmat pe Năstase în partid, au făcut parte anterior din partidului lui Iurie Roşca, PPCD.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.