Amănunte ÎNGRIJORĂTOARE despre Ion Sturza și Vlad Filat, în presa românească

Vlad Filat și Ion Sturza. Colaj: unimedia.info

Vlad Filat și Ion Sturza. Colaj: unimedia.info

„Fostul premier moldovean Ion Sturza a adus în România o reţetă răsuflată a capitalismului sovietic”, scria Cațavencii.ro într-un articol publicat încă în anul 2012. Și România Liberă scria, acum cinci ani, despre miliardarii din spatele relației România-Moldova, dedicându-i un capitol special și lui Ion Sturza, supranumit „omul lui Dinu Patriciu”.

„Nu ştim de ce Sturza ascunde amănuntul că este cetăţean român. Ce ştim este că locuieşte la Viena, dar că austriecii i-au refuzat cetăţenia. Când vorbeşte despre cetăţenie, o scaldă în duplicitarul stil sovietic: «Eu locuiesc acolo unde mă aflu, pentru că sunt un cetăţean al lumii, într-un sens»”, a scris Cațavencii.

Potrivit sursei, înainte de puciul de la Moscova, Sturza a fost în celălalt sens cetăţean de vază al lumii sovietice, lucrând ca referent în cadrul Asociaţiei de Prietenie cu Ţările Străine şi ca vicedirector general al Asociaţiei de Comerţ Exterior „Moldex“, de pe lângă Guvernul RSS Moldoveneşti, ambele controlate de KBG.

Sursa mai scrie că Ion Sturza „are o droaie de prieteni care nu îşi pot ascunde legăturile genetice directe cu KGB”, printre care fostul șef de stat Petru Lucinschi și fostul premier Vlad Filat, care a făcut armata la KGB.

„După ce ţepuieşte şi abandonează Moldova, Sturza se alătură galeriei marilor ţepari români. La Cluj-Napoca investeşte 20 de milioane de euro într-un parc tehnologic, prin firma Fribourg Development, subsidiara fondului privat Fribourg East Investments, de fapt un off-shore înregistrat în Limassol, Cipru, pe strada Chr. Chatzipavlou, 221, Helios Court 1st floor, controlat de Sturza în proporţie de 90%. Nu întrebaţi de provenienţa banilor în atari circumstanţe. Căutaţi-l însă mai atent pe Sturza la CV: este consul onorific al Kazahstanului la Chişinău, prieten cu Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte moldovean Vladimir Voronin, proprietarul băncii FinComBank şi coleg de mistrie şi şorţuleţ cu fraţii kaghebişti care controlează giganţii Gazprom, Lukoil şi Tyumen”, mai scrie Cațavencii.

La rândul lor, jurnaliștii de la publicația România Liberă au scris că Ion Sturza a fost asociat cu magnatul român Dinu Patriciu în holdingul Rompetrol, unde a deținut funcția de vicepreședinte. De asemenea, Ion Sturza a fost șeful și prietenul fostului premier al R. Moldova, Vlad Filat, în prezent deținut pentru corupere pasivă și trafic de influență. De altfel, Vlad Filat este finul lui Ion Sturza, a mai scris sursa citată.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. A-a-a! Uitasem de unde ciuguleşte Argumentul… Scuze…

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Acuzațiile de corupție ale FMI contra lui Ion Sturza, readuse în actualitate de un deputat | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.