OPINIE. „Toată lumea este gata deja de anticipate”

Valeriu Vasilică. Foto: cuvintul.md

Valeriu Vasilică. Foto: cuvintul.md

Actuala criză politică din R. Moldova au ajuns la o „fază superioară de conflict” și nu sugerează nicio notă de pacificare, de negocieri propriu-zise, de convingeri reciproce. Este vorba, mai degrabă, de presiuni. Afirmațiile au fost făcute de către directorul agenţiei de presă IPN, Valeriu Vasilică, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Mi se pare că de data aceasta a început să fie şantajat preşedintele Republicii. Cred că lucrurile pot fi privite anume aşa – zic pot pentru că nu îmi sunt clare toate motivele şi toate scopurile pe care le urmăresc actorii politici în această situaţie extrem de tensionată, inclusiv gestul cu învinuirile adresate președintelui”, a declarat Valeriu Vasilică.

Intervievatul sugerează că dacă președintele Nicolae Timofti va decide în mod independent să desemneze un candidat la funcția de premier, în pofida anumitor „sugestii”, acesta ar deveni țapul ispășitor pentru provocarea alegerilor anticipate.

„Cred că toată lumea este gata deja de anticipate şi asta ar explica comportamentul ne-negociator. Acum cred că se caută momentul şi responsabilul pentru aceste anticipate. Toată lumea care participă la negocieri nu dă vreun semn, nu văd. Nici PLDM nu văd să dea vreun semn că poate da înapoi, nici PD nu văd să dea vreun semn că poate da înapoi. Sunt categorici toţi. Ceilalţi, PL şi grupul Leancă, contează mai puţin din punctul de vedere al numărului de voturi, de mandate de care dispun”, consideră directorul IPN.

„Poate că în această situaţie tensionantă, unde nu există soluţii, PDM ar putea spera să-şi realizeze scopul de a obţine funcţia de premier. Pe fundalul incertitudinii totale s-ar putea ca această miză a PD să le pară lor una trecătoare”, a mai declarat Valeriu Vasilică, potrivit căruia eventualele alegeri anticipate „s-ar putea să fie un proces suicidal” pentru toate partidele politice implicate în negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.