R. Moldova și Israel își intensifică dialogul politico-diplomatic

Întrevederea dintre Tudor Ulianovschi și Oren David. Foto: mfa.gov.md

Întrevederea dintre Tudor Ulianovschi și Oren David. Foto: mfa.gov.md

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul nerezident al Statului Israel în Republica Moldova, Oren David, comunică Ministeruld e Externe de a Chișinău.

Cei doi demnitari au apreciat evoluţia pozitivă a relaţiilor bilaterale între cele două ţări şi au exprimat voinţa ambelor părţi de a dezvolta în continuare această relaţie şi de a intensifica dialogul politico-diplomatic în diverse domenii.

În cadrul întrevederii, Tudor Ulianovschi a adus mulţumiri Statului Israel pentru suportul constant oferit Republicii Moldova şi a exprimat voinţa de continuare a proiectelor aflate în curs, în special în domeniul agriculturii, securităţii sociale şi plasării în cîmpul muncii. Totodată oficialul a precizat că una din priorităţile Guvernului pentru anul următor, va fi organizarea unor acţiuni dedicate Zilei naţionale de comemorare a victimelor Holocaustului, care va fi marcată în premieră în Republica Moldova, la 27 ianuarie 2016.

Ambasadorul Oren David a trecut în revistă contactele stabilite la nivelul autorităţilor moldovene şi a subliniat importanţa organizării şedinţelor comisiei mixte moldo-israeliene de cooperare comercial-economică, menţionînd că ţara sa va susţine în continuare proiectele bilaterale de interes comun.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.