Se clatină tronul lui Nicolae Timofti? Ce riscă șeful statului

Nicolae Timofti. Foto: voanews.com

Nicolae Timofti. Foto: voanews.com

Președintele Nicolae Timofti agravează, prin comportamentul său din ultimul timp, și mai mult situația din R. Moldova, împingând țara spre anticipate. Astfel, probabilitatea ca șeful statului să fie demis este destul de mare. Declarațiile au fost făcute de către expertul Valeriu Ostalep în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Expertul a criticat dur comportamentul lui Timofti, dar și al PLDM, remarcând faptul că aceștia au o poziție similară.

„PLDM, pe lângă faptul unde se află în sondaje, dacă nu votează prim-ministrul ei pur și simplu vor dispărea de pe arena politică. Acum de acest virus de comportament irațional este contaminat și Timofti, care se comportă exact ca PLDM”, a menționat Ostalep.

Potrivit expertului, Nicolae Timofti agravează și mai mult situația din R. Moldova, comparându-l cu Mihail Gorbaciov. „Nu are nicio logică, pentru că ei nu gândesc și sunt ghidați cu totul de alte interese. Sunt speriați. Acum Timofti e ca un fel de Gorbaciov în anii ’90. El înțelege că e gata, dar poate ceva… poate cumva… Raționament nu este, logică nu este și Timofti agravează și mai mult situația din R. Moldova prin acest comportament”, a declarat Ostalep.

În cadrul emisiunii televizate, Ostalep s-a mai referit și la candidatura la funcția de premier a lui Ion Sturza, despre care se spune că ar încerca să o impună PLDM. În opinia expertului, Sutrza nu este o persoană serioasă din moment ce explică clar ce dorește de fapt.

„Pe dl Sturza eu pur și simplu nu-l pot înțelege. El poate să spună că vrea să fie premier, să ocupe o funcție publică? Dar el stă, dă sfaturi irealizabile, dar spune că nu are posibilitatea de a lucra pentru R. Moldova. Nu pot să am o părere serioasă despre un om care nici nu a început să facă ceva, dar deja totul e plin de neclaritate”, a declarat Valeriu Ostalep.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.